A genetika hatása az edzésre

személyi edzés Budán, személyi edző Budán, személyi edző szakképzés, személyi edző Újbudán a 11. kerületben, személyi edzés Budapesten, személyi edzés Újbuda, személyi edző - személyi edzés 11. kerületben

Te milyen mércével méred a teljesítményedet? Nem véletlen született az a mondás, hogy minden ember más. Az emberi genetika sok mindent befolyásol, ami alól az izomépítés sem kivétel. De mit is jelent ez pontosan?

Minden rosszindulat nélkül, szilárd meggyőződésem, hogy rendelkezni kell egy bizonyos fokú intelligenciával az emberi létet illetően.

Nagyon elenyésző százalékot hoz a kvótába azoknak a száma, akik nem gúnyosan méregetik a másikat.

Pedig sosem lehet tudni, hogy a bőven 100 kilót nyomó ember valóban csak lusta-e mozogni, vagy valami súlyos egészségügyi gonddal küzd-e. Ahogy azt sem lehet megmondani a látszat alapján, hogy ki mennyit edz.

Genetikánk ugyanis befolyásolja izmaink eredésének és tapadásának helyét, izomrostjaink számát, és csontjaink hosszát. De ez csak 30%-át teszi ki alakunk mivoltának, a többi 70%-ért pedig étkezésünkkel felelünk. 

Mindezek mellett pedig attól is függ fejlődésünk, hogy milyen fehérje típusba tartozunk, és milyen szintű pajzsmirigy működésünk.

Mindent egybevetve tehát, edzhetsz te bárhogyan és bármennyit, nem feltétlen fogsz úgy fejlődni, mint a melletted álló. Mert például, ha alul működik a pajzsmirigyed, akkor nehezen fogsz tudni fogyni, akárhány órán át végzel aerob mozgást.

Fejlődésed stagnálása is a fentiek miatt következhet be, viszont hozzáértő segítséggel átlendülhetsz a holtponton! A KissLife Sportcentrum érted van!

(2018.10.02.)