Így kezdj neki az edzésnek!

személyi edzés Budán, személyi edző Budán, személyi edző szakképzés, személyi edző Újbudán a 11. kerületben, személyi edzés Budapesten, személyi edzés Újbuda, személyi edző - személyi edzés

Még nem elég deltás a vállad? Úgy érzed, hogy esetlenül áll a súlyzó a kezedben? Ne feledd, mindenki így kezdte. Ha valaki beszól neked ilyesmiért, akkor az bizony elfelejtette, hogy honnan indult. Ne hagyd tehát, hogy ilyesmi elkedvetlenítsen téged. Tegyél meg mindent azért, hogy bizonyíthass és adj bele mindent az edzésekbe!

Első lépés: célkitűzés
Fogyás? Tónusosabb idomok? Izomépítés?
Fogalmazd meg, hogy mi a célod hosszútávon! Mit szeretnél elérni?

Második lépés: edzésterv

Az edzés nagyobb hatékonyságáért ki kell alakítanod egy “menetrendet” az alapján, hogy hányszor tudsz lemenni a terembe egy héten. Mindenekelőtt tudnod kell, hogy a heti 3-4 alkalom az optimális. Fontos ugyanis, hogy adj elég pihenőidőt a szervezetednek az edzések között. Így regenerálódhat a tested az edzések között. Hasznos edzéstervek bőven vannak a neten, de nem vagyunk egyformák, így gyakran a céljaink sem ugyanazok. A produktív edzéstervnek mindenképpen személyre szabottnak kell lennie. Ha nem vagy biztos magadban, kérj segítséget bátran egy személyi edzőtől. Nálunk az állapot felmérés és az első személyes konzultáció díjtalan és regisztráció mentes!

Harmadik lépés: veselkedj neki!

Vajon milyen mértékben fogsz fejlődni, ha belekezdesz az edzésbe? Ez csak rajtad múlik. Ne félj emelgetni a súlyokat akkor se, ha lány vagy! Tartsd azonban mindig szem előtt, hogy nem az erődet akarod fitogtatni az edzőteremben, hanem fejlődni szeretnél! A nagyobb súlyokkal csak hamar kifáradsz, esetleg le is sérülsz. Igen fontos tehát a fokozatosság. Szoktasd izmaidat a terheléshez és mindig melegíts be edzés előtt. Edzés végén pedig nyújtsd le az igénybe vett izomcsoportjaidat!

(2018-01-15)