Ezért nem szabad éhgyomorra kardiózni!

személyi edzés Budán, személyi edző Budán, személyi edző szakképzés, személyi edző Újbudán a 11. kerületben, személyi edzés Budapesten, személyi edzés Újbuda, személyi edző - személyi edzés

Többször hallhatod, hogy sokkal több zsírt égethetsz el reggel kardio közben, ha éhgyomorra végzed. Igaz, valóban súlyt veszíthetsz így is, de nem feltétlen onnan, ahonnan szeretnéd!

Azt lehet hinni, ha üres gyomorral kezded a kardiót, akkor a szervezeted az aktív mozgáshoz szükséges energiát a zsír raktáraidból fogja fedezni.

Ebben van egy hiba!
Még ha így is lenne, igen kevés zsírt bont le egy ilyen tevékenység közben a szervezet.

Amennyiben a szervezeted nem kap elég energiát ahhoz, hogy elindítsd a napod, nem lesz hatékony a zsírégetésed – kevesebb energia jut a mozgás intenzitásához. Ergo: a teljesítményed igen alacsony lesz.

Ha alacsony intenzitáson kardiózol, akkor valóban a zsírraktáraidból fogja elvonni a szervezeted az energiát.

De, ha ragaszkodsz az intervall edzéshez, mindenképpen egyél előtte – máskülönben kétszer annyi izmot fogsz veszíteni, mint zsírt!

A magas intenzitású (HIIT) edzések során az izomból von el elsősorban energiát a szervezetezért igen fontos, hogy az ilyen edzések előtt plusz szénhidrátot vigyél be.

A zsír órákkal az aktivitás után is ég egy ilyen edzés esetén! 

A helyzet ugyanis az, hogy minél több energiád van, annál több zsírt tud lebontani a szervezeted. Azért, hogy az izomvesztés ne legyen tartós, edzés után ne feledd el visszatölteni a fehérjeraktáraidat! 

(2018.04.16.)