Az egykezes mellnyomás hatékonysága

személyi edzés Budán, személyi edző Budán, személyi edző szakképzés, személyi edző Újbudán a 11. kerületben, személyi edzés Budapesten, személyi edzés Újbuda, személyi edző - személyi edzés

Veled is megtörtént már, hogy amikor nyomtad ki a rudat, a nagyobb súly alatt az egyik karod megremegett? Két karra jobban kell összpontosítanod, mint egyre. Hatékonyabb lehetne egy koncentráltabb terhelés?

Nem izolációs gyakorlatról van szó. Bekapcsolódnak a törzsed izmai és a tricepszed is, de éppen ettől olyan jó és hatásos ez a fajta mellnyomás!

Miért?
Mert ezáltal képes arra, hogy fejlessze a felső tested stabilizáló izmait is, és segít helyreállítani az izomszimmetriát!
 

Igaz, a kétkezes gyakorlatokkal is fejlődik az elmaradt oldalad, csakhogy közben sokkal nagyobb ízületi terhelést kap – ez pedig hosszú távon problémákat okozhat neked és kiesel az edzésből.

Ráadásul közben annyi izomrostot mozgósít a tested, mintha oldalsó plankot végeznél – ami köztudottan egy igen hasznos gyakorlat.

Miként állj neki?
Feküdj hanyatt a padra egyik kezedben egy súlyzóval, medencéddel és lábaddal stabilizálva. Tarkód és a felsőtested nyomd a padra, de a derekadat minimálisan emeld ki. Végezz 4×6-10 ismétlést.

Miközben engeded lefelé a súlyt, érezni fogod, hogy feszülnek a törzsed izmai – emiatt fontos, hogy medencédet a padra nyomva stabilizáld és ne a szabad kezeddel!

(2018.05.15.)