Gépeken, vagy szabad súlyokkal edzek?

személyi edzés Budán, személyi edző Budán, személyi edző szakképzés, személyi edző Újbudán a 11. kerületben, személyi edzés Budapesten, személyi edzés Újbuda, személyi edző - személyi edzés 11. kerületben

Egy valamire való edzőteremben el vannak különítve izomcsoportnak megfelelően a gépek, és egy külön részen vannak az egy kezes súlyzók. Ez egy újonc számára nagy könnyebbséget jelent, de hogy milyen gyakorlatot csináljon gépen és mit szabad súllyal, az már nem annyira egyértelmű. Nézzük, mikor mihez érdemes nyúlni:

Gépeken azért érdemes edzeni, mert vezetett pályán mozognak.
Így egy olyan ember is képes szabályosan kivitelezni a mozdulatsorokat, aki még nem olyan rutinos az edzésben. Sokkal ízület kímélőbb így a gyakorlat végzés, mert a súlyok megtartása nem billent ki az egyensúlyodból. És magadra sem tudod ejteni a súlyt, ha rosszul méred fel a méretét.

A súlyzós edzés előnye, hogy szabadabb mozgást biztosít.
Közelebb áll a mindennapok természetes mozgásaihoz, ennek köszönhetően fejlődik a mozgáskoordinációd, az egyensúlyérzéked, és az állóképességed. Erősíti az ínszalagokat és javítja az anyagcserét.

Hogy hatékonyabb legyen az edzés, mikor már berögzülnek a kötött pályán végzett mozdulatok, érdemes variálni a gépes és szabad súlyos gyakorlatokat. 

(2018.08.15.)