A titkos összetevő!

Kevesen tudják, hogy az izomépítésben és teljesítményben mennyire meghatározó az ízületi mozgékonyság és az izmok mozgástartománya. Ha kisebb a mozgástartomány kisebb az izom-összehúzódás is.

Térdfájás? Ízületi bántalmak? Megálltál a fejlődésben? Lehet, hogy nem az ízülettel van a gond, hanem a körülötte lévő izmokkal.

A MEGOLDÁS: Szivacshengerezés és nyújtás!
Szivacshenger (SMR henger):

Ezzel az eszközzel képes leszel magadnak regenerálni az izmaidat az SMR (self-myofascial release) technika segítségével. A myofascia az izmokat körülölelő réteg, mely az edzések hatására letapadhat. A henger használatával nő az izmok rugalmassága, teljesítőképessége, mivel megszünteti a letapadásokat.

A hengerezés technikája:
Helyezd a hengert az adott izomra merőlegesen és gördülj végig rajta 10-20-szor. A fájdalmas pontokon érdemes megtartani vagy apróbb mozgásokkal tovább oszlatni az izomcsomókat.

Miért is jó?
Az „önmasszázzsal” elkerülhetők a sérülések, használhatók a rehabilitációban, segítik a bemelegítést és az edzés utáni nyújtást. Élénkíti az izomzat vérkeringését, ezáltal segíti a méreganyagok eltávozását.

Mikor érdemes?
Edzés előtt a bemelegítés részeként a mentális és fizikális ráhangolódást segíti, edzés után alkalmazva elkezdődhet a regeneráció.

(2018.02.02.)